Louise Gottliebsen, 35 – Trige, Denmark

Kjære Julie, Kjære Skam cast og crew, kære skuespillere

Takk for alt!
Alle der har set skam har en ynglings sæson. For mit vedkommende er det som så mange andre sæson 3.

Tak for at du så fint har fortalt om psykiske sygdomme uden at det blev kleint. Efter sæson 3. ramte verden er det blevet nemmer at fortælle om sig selv, mennesker man møder på sin vej er blevet mere åben. Jeg er blevet mere åben.

Jeg har lært om venskaber, kærlighed og næstekærlighed – I har flyttet på mine holdninger, gjort mig til en bedre menneske.

Jeg har pga. skam mødt nye mennesker, mennesker jeg ellers ikke ville have mødt! Vi har fået et fællesskab bygget på kærlighed og forståelse. Lige om lidt skal vi til fest i Oslo, en fest vi tilmeldte os uden nogen sinde at have mødt hinanden. Vi skal til koncert i København, en koncert der nu er blevet til skam fest for mennesker fra hele norden. Vi snakker om weekend tur med hygge og skam. Vi snakkes dagligt, mødes til både store og små ting.

Jeg er kommet på den bedste bus man kan forstille sig.

Jeg har lyttet til musik jeg eller ikke ville have opdaget. Musik som får mig til at smile, musik der får mig til at græde, musik der får mig til at mindes.

Jeg har lært at man ikke automatisk skal snakke engelsk til sin nordiske naboer, hvis bare man tager sig tid til at lytte er det ikke svært at kommunikere med hinanden. Norsk er blevet en lige så almindlig ting for mig som dansk.

Du har lært mig at Livet er NÅ, det er længe siden jeg har levet mit liv NÅ, længe siden jeg har gjort ting jeg er bage for, men du har lært mig at mennesker ikke er farlige.

Nu er skam slut, du fik sluttet eventyret på den allerfineste måde. Jeg må huske mig selv på at ALT ER LOVE!

Frykt sprer seg, men det gjør heldigvis kjærlighet og.