Esther, 39 – Denmark

Nu er der gået nogle uger siden jeg græd på vej hjem fra Oslo, mens jeg så det allersidste klip af SKAM. Jeg har savnet SKAM hver dag siden. Men jeg er også ufattelig taknemlig for, at jeg måtte være med i dette fantastiske univers.
SKAM har fanget mig selv om jeg ikke er i målgruppen og serien har givet mig lidt af en midtlife crisis, for who am I kidding – jeg er jo ikke 17 år længere. Følelserne, der bliver portrætteret i SKAM er dog universelle og ægte og hvem gad ikke godt opleve den fantastiske følelse af brændende forelskelse i teenageårene igen…
Sæson 3 er min yndlingssæson. Jeg blev virkelig forelsket i Isaks og Evens kærlighed. Isak, der kæmper med at anerkende sig selv som han er, har rørt mig dybt og Evens historie er kommet tæt på mig, da jeg selv kæmper med psykiske udfordringer. Hele serien har sat mange tanker i gang og den har hjulpet mig til at se mig selv og andre med nye øjne. Jeg er blevet mere rummelig og har nemmere ved at acceptere andre, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig med dem. SKAM har lært mig, at vi alle går rundt med hver vores bagage, men at det nok skal gå, hvis vi passer på hinanden, er ærlige over for os selv og hinanden, giver hinanden plads og husker at kommunikere med hinanden.
En anden gave SKAM har givet mig er de mange helt fantastiske mennesker jeg har mødt på grund af serien – både online og irl og som jeg kan dele min kærlighed for serien og rigtig mange andre ting med. Disse venskaber betyder så meget for mig (shout-out til FogE & LLJ).
TAK for alle de oplevelser, jeg har fået pga. af SKAM og tak for alle de vigtige emner, der er blevet taget op og formidlet på en SÅ ufattelig fin måde. Julie Andem og resten af SKAM-crewet – jeg elsker jer! Please, bliv ved med at skabe vidunderlige historier! Tak til Lisa, Josefine, Tarjei og Iman fordi jeg måtte bo i jeres hoveder og tak til alle jer andre fantastiske skuespillere for jeres fremragende præstationer og den dejlige tid, jeg har fået med jer og jeres historier! <3