Miriam, 37 – Denmark

Jeg ved ikke helt hvor jeg skal begynde …. jeg har læst så mange fine ord om SKAM den sidste tid og vil gerne også selv sende en tak og prøve at fortælle hvorfor SKAM har rørt mig så meget… jeg er fuldstændig SKAMbidt, en Skampa loompa….! En 37årig kvinde, gift på 10.år og mor til 3 dejlige drenge….
jeg har været sygemeldt fra jeg var 34 -37 år… med kraftig stressbelastning grundet nogle private udfordringer… som førte til depression og kortvarigt møde med angstanfald.
Jeg har lukket mig selv så meget inde og væk fra mine følelser. Først for ikke at knække, jeg skulle være stærk! Og bagefter da jeg VAR knækket, gjorde jeg alt for ikke at knække igen, så endnu engang lukkede jeg så meget af som jeg kunne. Der kom SKAM ind i billedet; SKAM har åbnet mit sind og lavet en direkte strøm ind til mine følelser! Første gang jeg så SKAM i slut december 2016 var jeg nærmest klar til indlæggelse… Især sæson 1 og 2 ramte mig og jeg følte ALT som Eva og Noora følte, det var hårdt! Men her et halvt år efter, kan jeg se at SKAM har “vækket” mig og givet mig kontakt til mig selv og mine følelser. Jeg har fundet mig selv… og mine tanker om at jeg har spildt år af mit liv og at tiden bare glider mellem fingrene på mig…. livet er nu! Mennesker trenger mennesker!
Selv mine angst anfald kan relateres til SKAM: Frykt sprer sig, men det gjør heldigvis kjærlighet og! Jeg har fundet endnu mere kærlighed til min mand, mig selv og livet!
Livet er ikke ved at slutte – jeg er stadig UNG! Så ung som jeg nogensinde vil være igen… jeg har søgt ind på universitetet og skal læse en kandidat!
SKAM er følelser og genkendelse, glæde, sorg, komik og sammenhold! SKAM har åbnet mine øjne og mit hjerte.
Tak for SKAM❤️