Henriette, 15 – Norway

Takk Skam, for alt.
Mamma viste meg Skam under sesong 2, og det intresterte meg ikke så mye på den tiden selv om det var spennende på et vis. Min største interesse var å få vite mer om Isak, etter hva vi så på slutten av sesong 1 etter at Noora hadde lånt mobilen hans.
LGBTQ+ er en viktig del av meg som panromantikker og dessuten så er han favoritten min. Jeg følte vi fikk bare vite om jentene, og det gjorde meg nysgjerrig på Isak, Jonas og senere Magnus og Madhi. Så kom sesong 3 og jeg fikk ikke sett den før januar 2017. Jeg så hele sesongen på en kveld, vanligvis så gråter jeg ikke over serier… men denne gangen gjorde jeg det. Historien til Isak og Even gjorde en stor innflytelse på meg og jeg er kjempe glad for at jeg fikk se historien deres. Jeg følte jeg kunne se meg selv i både Isak og Even på visse tider, og jeg følte at jeg endelig kunne forstå noe om meg selv. Å se hvor mye Isak har positivt forandret seg etter han møtte Even er utrolig, og jeg er så glad for å se at han er stolt for hvem han er.
Alle karakterene har en del av hjerte mitt sammen med skuespillerene. Spesielt Tarjei og Isak.

Skam har gjort meg stolt av å være norsk. Ja, vi har masse å være stolt over i dette landet… men ingenting et like stort som det Skam viser. Og jeg er stolt over hvem jeg er, noe som Skam faktisk har hjulpet meg med.

Skam har lært oss så mye, så når jeg ser på serien en gang til, tenker jeg på det som noe å glede seg over, en påminnelse og at alt bra vil komme til en slutt.

Husk:
“Du er ikke alene”
“Livet er nå”
ALT ER LOVE

Sesong 3 er den jeg ser mest, og dette er hva jeg tenker mest.

Takk Julie Andem for denne fantastiske serien. Takk alle Skamskuespillerne for å gi fortellingene liv. Stor takk alle som har vært med å skape det vi fikk av Skam.

Folk oppfører seg mer ‘voksent’ etter Skam. De er mer forsiktige på hva de sier på en måte. Noe jeg er kjempe glad for.

Igjen, tusen takk til de.
❤️ Alt er Love ❤️