Eva, 52 – Norway

Guru Andem har laget stor kunst – med mening!
TUSEN takk til alle som har vært med på å lage dette parallelle universet, der vi vanlig dødelige har kunnet kjenne oss igjen og føle det vi føler.
SKAM er laget så fantastisk at jeg har VÆRT alle hovedpersonene.
Sesong 1. Jeg heter også Eva og flyttet mye i min barndom. Så jeg gjenkjenner så absolutt det å være på alerten og prøve å passe inn. Takk til Lisa som portretterte Eva så vidunderlig.
Sesong 2 var Noora den badass-girl som jeg prøvde å være, men som jeg aldri rakk til anklene! Jeg var også med fuckboys og ble utnytta – og da Noora tok rotta på Nico jubla jeg. Da gjorde liksom Noora opp for det jeg burde ha gjort for lenge siden. Takk til Josefine som spilte så utrolig godt og gjenkjennende.
Sesong 3 må være århundrets kjærlighetshistorie! Jeg ble en 17 år gammel homofil gutt i skapet, selv om jeg IRL er 52-årig gift CIS-dame med tre barn. Det å formidle så store følelser og så mye usikkerhet er utrolig godt gjort. O helga natt ga meg en ut av kroppen-religiøs opplevelse! Jeg har selv hatt depresjon, og jeg var hellig overbevist om at Even (i alle fall ville forsøke å) ta livet sitt! Jeg formelig sprang sammen med Isak og ropte og skreik. Da “Du er ikke alene”-replikken kom, brast alle sluser! Så vakkert! Så viktig! Og for en lettelse at Even ikke gjorde noe dumt! Venninna mi sin lillebror takla ikke å oppdage at han var homofil og han tok livet sitt. Bjørn Erik skulle ha hatt SKAM på sin tid – og om mulig tatt en annen avgjørelse. https://www.youtube.com/watch?v=pRyjmiOJ_ic
Takk til Andem for å tørre å ta tak i vanskelige ting – og å gjøre dem på en så vakker, sart og empatisk måte. Jeg er sikker på at dere redder mange. Tusen takk til Tarjei for en vanvittig god prestasjon.
Sesong 4, der alt avrundes var jeg også hekta på. Bestevenninna mi er muslim og jeg er humanist. Det GÅR bra! SKAM har vist meg speilet når jeg tror jeg ikke har fordommer. Takk til Iman for Sana, du er supertøff!
TAKK!
Alt er love <3