Anna, 36 – Norway

Da jeg fikk høre om SKAM, tenkte jeg at dette kunne være interessant for meg som lærer i videregående skole å følge med på. Aldri hadde jeg trodd at serien kom til å få meg til å føle så sterkt. Som så mange andre, kan jeg kjenne meg igjen i det karakterene går igjennom. Eva når hun føler seg ensom og usikker, Noora når hun forelsker seg i “feil” gutt, Isak når han ikke klarer å kommunisere følelsene sine, og Sana når hun tror at gutten hun liker er forelska i venninna hennes. SKAM har tatt opp tema som ungdom trenger å lære om, og jeg tror den har hjulpet mange unge til å forstå seg selv og andre bedre. Jeg er imponert over hvordan SKAM er laget, konseptet er nyskapende og svært fengende. Jeg er også imponert over de talentfulle, unge skuespillerne som har fått oss seere til å leve oss så mye inn i karakterene de spiller. Mest imponert er jeg over Julie Andem som klarer å skrive ting vi alle trenger å høre, ting som er så bra at selveste politiet siterer det. Selv kommer jeg til å sitere og bruke SKAM inne i klasserommet så lenge jeg er lærer. Så til alle som har jobbet med SKAM: Takk for alt!