Signe, 24 – Århus, Denmark

Kære SKAM cast og crew,

Tak for at give mig den største kulturelle oplevelse, jeg nogensinde har haft. De budskaber og værdier som SKAM formidler, er de fineste og vigtigste som findes. Jeg er dybt rørt over samtlige 4 sæsoner, men især har sæson 3 og Tarjeis eminente skuespil har grebet og fascineret mig meget. Jeg har aldrig før oplevet noget skuespil, som har kunnet måle sig med den præstation. Det forundrer mig stadig dybt, og jeg ser frem til at følge hans og de andre skuespilleres arbejde fremover.

Det er en stor gave, I har givet mig og mange andre, og selv om jeg er ked af at det er slut for nu, respekterer og beundrer jeg jer også for at stoppe på toppen, mens legen er god. Det er modigt gjort, og værket kommer til at stå rent og klart fremover.

Jeg læser selv Idehistorie, og har skrevet en opgave om skambegrebet med et filosofisk afsæt. Det er det sjoveste og mest interessante stykke arbejde, jeg indtil videre har lavet på universitetet. Jeg har desuden lavet ugentlig podcast om sæson 4 på Århus Studenterradio og opsøgt ny norsk litteratur, hørt norsk musik, norske lydbøger og meget mere i samme stil. Det havde jeg ikke gjort, hvis det ikke var for jer og SKAM; i er en stor inspiration, med andre ord, og I er lykkedes med at formidle svære tematikker på en meget sympatisk og opbyggelig måde. I giver mennesker håb for sig selv og for hinanden. Det er smukt, og man bliver gladere for livet. Det mener jeg helt alvorligt.

Jeg glæder mig til at følge jer alle sammens arbejde fremover. I er så knusende dygtige og gode til det, I laver.

Mange kærlige hilsner,

Signe, 24, Århus.