Natacha, 18 – United Kingdom

Jeg begyndte at se SKAM i marts efter min Farmor på 80 som bor i DK forslog at jeg så det. Jeg hurtigt fandt en link til at se det på internettet og gik i gang med det samme og så alle tre sæsoner på en uge (i mens at være på skole og læse til eksamen, oops!) Jeg bliv helt betaget af det når jeg hurtigt så mig selv som Noora i S2, da jeg har nogen forskellige holdninger til alkohol, fester, hooking osv. til mine veninder og dem omkring mig. Det var rart at få ad vide igennem en figur på skærmen at jeg ‘er ikke alene’, at jeg ikke er den eneste der har det sådan. At se Noora håndtere alle de ‘fuckboys’ og moralske problemer hun mødte i sin sæson gav mig trøst at det var ok at gøre tingene på en lidt anden måde. Så S2 var den sæson som havde den største indtryk på mig. At se SKAM har også haft et stor indtryk på min identitet som Dansker. Jeg har aldrig boet i Danmark, men har vokset op med Dansk baggrund. SKAM har fået mig til at lære så meget mere om den Skandinavisk baggrund og daglig livsstil, og om hvordan det er at være ung i den land/samfund jeg føler jeg tilbehør. SKAM har haft den bedste effekt på mit liv, mere en jeg troet den ville have! Den har fået mig til at række ud til andre seer i andre lande, bla. Norge, Sverige, Danmark, Holland, USA og Schweiz, hvor fra jeg har fået nogen rigtig gode veninder som jeg snakker med hver dag, hvor vi hjælper hinanden at håndterer vores problemer og sørger, lige meget hvor store eller små de er- vi har alle vores forskellige måder at håndterer svære situationer, og det er lige det som SKAM har gjort: at have den fantastiske effekt på os alle at vi hjælper hinanden om hverdagen uden at tænke på det, lige meget hvad for en land, kultur, religion eller andet baggrund man er fra! Og det er noget som jeg kommer aldrig til at glemme. SKAM har kun gjort mig, og sikkert mange andre, til en bedre person og veninde til andre, som er en stor del af hvorfor den er så elskede hele verdenen over.