Cecilie Kruse, 17 – Denmark

SKAM har taget mig med storm. Jeg er kæmpefan af Julie Andems kunstværk. For jeg mener, at det er et kunstværk til folket, Andem har lavet. Det har været en vidunderlig rejse gennem SKAM. Egentlig synes jeg også det er dybt fascinerende og flot, at fordomme er blevet nedbrudt og vendt til, at man tør være et mere nysgerrigt menneske på den måde, at man spørger ind til noget, man måske ikke forstår. Andem er guru med hele det format SKAM har været og hvordan både unge og voksne har levet sig ind i serien på og brugt det til at spejle sig selv i og dermed blive et bedre menneske på denne jord! Noget som verden længe har trængt.
Jeg aner ikke hvordan mit liv ser ud i morra eller i fremtiden, men egentlig er det også lige meget, for livet er nå! Jeg har siden november 2016 levet i en boble af at være Isak, Sana og alle de andre. En boble der på en måde slutter sammen med SKAM, men for evigt vil være med mig. SKAM har rørt mig dybt i hjertet og hjernen. Jeg er blevet opmærksom på ting jeg ikke anede var vigtige eller centrale for mig som person. Jeg kan se en udvikling i mig selv over det sidste halve år og det skyldes en del, alt det SKAM og universet omkring SKAM har givet mig. Jeg er vokset som person og SKAM har givet mig endnu flere styrker end jeg havde i forvejen. Så tak for hjælpen SKAM!
En kæmpe stor tak til cast og crew på SKAM. Dere er dritkule! I har arbejdet med SKAM i flere år og har gjort en fantastisk jobb! Jeg takker for alt det arbejde som Andem gjorde inden, for I har formået at lave den til dato mest realistiske ungdomsserie, som jeg er evig taknemlig for! Castet på SKAM er virkelig også for vildt ass. I har gjort det så kæmpebra med skuespillet og udviklet rollerne dere!
Andem har givet os de bedste citater og jeg vil forsøge at leve livet mit sånn.
Som Even siger det til Isak: Den eneste måten å ha noe i uendelig tid på, er det å miste det. Og Even har jo ret for pokker. SKAM slutter nu, men vil for altid være gemt i hjertet mit! <3

TAKK! <3