Anonymous, 36 – Sandnes, Norway

Jeg var en av dem som forelsket med i Isak i sesong 1, og gledet meg til at vi skulle få følge han i sesong 3. Jeg tenkte hans historie ville være så viktig å formidle. Jeg var lite forberedt på at det var Evens historie som skulle bety mest for meg.
Samtidig som sesong 3 ble vist, så opplevde vi hjemme at datteren vår ble så deprimert at hun ble sengeliggende i en alder av 11 år. Hun blir utredet for bipolar lidelse. Dette skjedde samtidig med at det kom frem at Even også hadde det samme. Som mor ble jeg sittende å lese i kommentarfelt og fulgte ulike fankontoer på SoMe der flere delte sine historier. Jeg er så takknemlig for at Skam har gjort dette mulig. De har gitt kunnskap, både gjennom skjermen og gjennom det universet som oppstod utenfor i SoMe. Jeg hadde ingen kunnskap om dette fra før. Det ble en bratt læringskurve for oss, men jeg er evig takknemlig for den nydelige og respektfullt måten dette ble vist. All ære til Henrik Holm og Julie Andem!
De har gitt et bilde på hvordan det er å være pårørende. Jeg følte hvordan det var å være Isak. Nydelig formidlet av Tarjei -tusen takk for det❤
Julie Andem har gitt meg de viktige ordene Sonja ga til Isak. Hos oss har vi lært å ta et minutt av gangen, og jeg hører ofte Sonja si disse ordene til meg i hodet mitt.
Det var nydelig å følge Isak og Even sin forelskelse, og det ga meg en fin verden å rømme til når jeg ikke ville forholde meg til min egen verden. Jeg rømte inn i Skam-verdenen, og likte å være der. Jeg fulgte Isak sine svingninger, kjente hans sommerfugler i magen, kjente forelskelsen og jeg kjente fortvilelsen. Jeg vil være evig takknemlig for det nydelige forholdet mellom Even og Isak, for det var så fint å se det forholdet vokse frem.
Tusen takk for at Julie Andem har formidlet alt med så mye respekt. Og for at skuespillerne har gjort det samme. Tusen takk ❤