Anonymous, 38 – Denmark

Jeg fandt Skam i sommeren 2016. Jeg var hårdt ramt af stress og stressrelateret angst, hvilket gjorde, at jeg ikke kunne gå langt væk hjemmefra. I løbet af efteråret 2016 fandt jeg en masse nye bekendtskaber i kosegruppa dk, og i februar 2017 havde Skam skubbet mig så langt, at jeg tog til et event med 30 Skamfans, som jeg ikke kendte i forvejen, for at lave slo mo videoer igennem en skolegård, drikke Tuborg og se sæson 3 som Marathon på storskærm. Skam har givet mig en masse nye venner i både Danmark og Norge. Mennesker jeg aldrig havde mødt uden Skam, men som betyder en hel del i mit liv nu.
Det sidste klipp fra Skam kommer i aften, og det føles en lille smule som hjertesorg. Den der form for hjertesorg, hvor det føles som et hul i maven, som ikke længere kan fyldes ud. Det er lidt tomt… Men altså jeg har jo lært at livet er nå, og at mennesker trenger mennesker, så jeg fortsætter med at se mine nyeste venner, og så er der vist også en familie, der har brug for at se mig 😄
Tusind tak for Skam, tusind tak for introduktionen til vigtige temaer og tusind tak for at lade os for øjnene op for norsk tv, film og musik. Det stopper ikke her ❤️